Elke organisatie begint bij zijn oorsprong. Wie of wat stond er aan de basis? Hoe kun je passend bij de huidige tijd doelgroepen, diensten en producten verbinden aan dit authentieke verhaal? Samen gaan we op zoek naar het toekomstbestendige kompas van je organisatie. 

Een merk bestaat uit een missie, visie, belofte en waardepropositie. Het staat voor wie je bent en wat je wilt betekenen voor wie. Uit de merkpositie volgen producten en diensten voor nu en in de toekomst. Wat wordt voortaan niet meer gedaan of anders, wat blijft bestaan en welke vernieuwingen zijn wenselijk? In verbinding met (potentiële) doelgroepen, leden of medewerkers en stakeholders gaan we op zoek naar het DNA van en kompas voor je organisatie. Want onderdeel van het succes is draagvlak en interne betrokkenheid bij de geformuleerde richting.

Een strategisch vraagstuk over marketing, communicatie of sponsoring begint bij je doelgroep en stakeholders. Het is belangrijk dat er een verbinding komt tussen de identiteit van jouw organisatie en voor wie je er wilt zijn. Samen kruipen we in de huid van de doelgroep en gaan we met hen op zoek naar wat werkt als een magneet.

Inzicht krijgen in doelgroepen: wat is hun behoefte, welke belofte te doen en welke bewijsvoering is essentieel? Persona’s, profielbeschrijvingen in woord en beeld, helpen om intern dezelfde doelgroep voor ogen te hebben en inzicht te krijgen in hun behoeften. Door (toekomstige) klantreizen te maken en in de huid te kruipen van persona’s weet je al in een vroeg stadium ‘where the magic happens’. En ontdekken en leggen we vast wat er in de verschillende fases van de customer journey nodig is om jouw product of dienst onvergetelijk te maken.

Met een kompas of advies in de hand begint het echte werk pas. Wat is er nodig in de organisatie om samen dezelfde kant op te gaan? Hoe kunnen ieders kwaliteiten het beste worden ingezet? Ik kan een tijdje meelopen en teams en medewerkers begeleiden om verandering te begeleiding. Zodat iedereen zelf enthousiast verder kan.

Als manager heb ik mijn liefde voor het coachen van collega’s ontdekt. Ieders kwaliteiten het beste inzetten en samen zorgen dat plannen worden gedragen en gerealiseerd. Ik ben nu gecertificeerd verandercoach en begeleider van organisatieopstellingen. Door coaching  en training van betrokken teams of individuele medewerkers zorg ik ervoor dat plannen voet aan de grond krijgen en men écht zelf aan de slag kan. Ik loop als het ware een tijdje mee zodat iedereen weer op zijn plek zit.