De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, had tijdelijke begeleiding van het team Corporate Communicatie nodig. Een leidinggevende die met gevoel voor de medewerkers het team coacht naar het realiseren van de doelen van 2019 en die samen met hen de jaarplannen voor 2020 maakt. Er was net een nieuwe visuele indentiteit gemaakt en deze moest geïmplementeerd worden. Verder is er gestuurd op een business case voor een nieuwe KB.nl, een extranet voor professionals in de bibliotheeksector en een merkstrategie. Het team staat nu en is klaar om vol zelfvertrouwen met de nieuw geworven manager de toekomst tegemoet te treden.

Vraag: team coachen op het realiseren van doelen 2019 en samen met hen het jaarplan 2020 maken. Het werven en inwerken van een nieuwe leidinggevende. 

Rol: hoofd corporate communicatie a.i.

Proces: in samenwerking met het team jaarplannen realiseren en maken. Als opdrachtgever zorgen voor een business case voor een extranet en een nieuw KB.nl. Samen met marketing zorgen voor een merkstrategie. Vertegenwoordigen corporate communicatie in de directievergadering en in de organisatie.

Resultaat: tevreden team en directeur, jaarplan 2020, BuCa extranet en kb.nl en een merkstrategie. 

Opdachtgever: Koninklijke bibliotheek , Den Haag

ANDERE PROJECTEN