De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, had tijdelijke begeleiding van het team Corporate Communicatie nodig. Een leidinggevende die het team coacht naar het realiseren van de afdelingsdoelen en de ambities van de KB.
Samen met het team heb ik jaarplannen gemaakt en gerealiseerd. Ik was opdrachtgever van de business case voor een nieuwe KB.nl, een extranet voor professionals in de bibliotheeksector en voor een nieuwe brand-en beeldportaal. De nieuwe visuele indentiteit is geïmplementeerd en met marketing is een merkstrategie gemaakt. Het team staat nu klaar om vol zelfvertrouwen met de nieuw geworven manager de toekomst tegemoet te treden.

Vraag: team coachen op het realiseren van doelen 2019 en samen met hen het jaarplan 2020 maken. Het werven en inwerken van een nieuwe leidinggevende. 

Rol: hoofd corporate communicatie a.i.

Proces: in samenwerking met het team jaarplannen realiseren. Als opdrachtgever zorgen voor een business case voor een nieuw KB.nl, een extranet voor bibliotheekprofessionals en een brand- en beeldportaal. Samen met marketing zorgen voor een merkstrategie. Vertegenwoordigen corporate communicatie in de directievergadering en in de organisatie.

Resultaat: tevreden team en directeur, jaarplan 2020, Bnetwerk en brand- en beeldportaal live, goedgekeurde BuCa kb.nl en een merkstrategie. 

Opdachtgever: Koninklijke bibliotheek , Den Haag

ANDERE PROJECTEN