Als inspirerende persoonlijkheid met een heldere helikopterview ga ik doelgericht te werk. Ik werk al 20 jaar in de culturele sector, heb oog voor wat er al is en zoek samen met de opdrachtgever naar nieuwe kansen. Sinds twee jaar ben ik zelfstandige in de non-profit sector en coach ik mens en organisaties om het beste uit zichzelf te halen.

Op dit moment werk ik als hoofd corporate communicatie a.i. bij de KB, de nationale bibliotheek van Nederland. Ook doe ik opdrachten als associate bij merk- en innovatiebureau Branddoctors.
Voordat ik voor mezelf begon ben ik jarenlang manager marketing, communicatie en fondsenwerving geweest in het Nederlands Openluchtmuseum. Eerst van een klein team dat uitgroeide naar een professioneel team dat zowel beleid, strategie, interne en externe communicatie, fondsenwerving en sponsoring deed. Ook heb ik gewerkt als marketeer in het Tropenmuseum en als publiciteitsmedewerker in Theater Carré. 

In mijn werk heb ik mijn passie voor bezoekers en het ondernemerschap ontdekt, hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen laten genieten van al het moois dat Nederland rijk is, hen de juiste beleving bieden en gastvrij ontvangen, hen laten reflecteren en inspireren. Zowel fysiek als online, niet alleen met het hoofd, maar vooral met hart en handen.

“In mijn werk heb ik mijn passie voor bezoekers en het ondernemerschap ontwikkeld”

Mijn laatste project bij het Nederlands Openluchtmuseum was de vernieuwing van het museum met de komst van de Canon van Nederland. Als in een snoepwinkel voor marketing heb ik de positionering en visuele identiteit ontwikkeld en alle online middelen vernieuwd. Van een eenmalig museumbezoek naar een dagje uit met trouwe volgelingen, dichter bij de geschiedenis dan ooit.

Mijn voorliefde voor cultuur is me met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan namen mijn ouders me mee naar musea, prachtige kerken en ruïnes. Na mijn studie vrijetijdskunde aan de NHTV in Breda wist ik wat ik wilde gaan doen, tentoonstellingen maken. Een studie kunstgeschiedenis en museologie aan de UvA volgde. Nu maak ik geen tentoonstellingen, maar zorg ervoor dat ze worden bezocht.

“Als in een snoepwinkel voor marketing heb ik de positionering en visuele identiteit van het vernieuwde Nederlands Openluchtmuseum ontwikkeld en alle online middelen vernieuwd”