Als inspirerende persoonlijkheid met een heldere helikopterview ga ik doelgericht te werk. Ik werk al 20 jaar in de culturele sector, ik heb oog voor wat er al is en zoek samen met de opdrachtgever naar nieuwe kansen. Sinds 2017 ben ik zelfstandige in de non-profit sector en breng ik mensen en organisaties in beweging om het beste uit zichzelf te halen.

Mijn opdrachten
Op dit moment doe ik adviesopdrachten op het gebied van marketing en communicatie en begeleid ik veranderingsprocessen: persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. 
Het gaat bijvoorbeeld om het managen van een team communicatie zoals bij de Koninklijke Bibliotheek of om opdrachten rondom positionering van musea en theatergezelschappen. Of ledenwerving en verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank. In het overzicht van mijn projecten krijg je een concreter idee van de opdrachten waarvoor je me kunt benaderen. 

“In mijn werk heb ik mijn passie voor bezoekers en het ondernemerschap ontwikkeld”

Mijn passie
In mijn werk heb ik mijn passie voor het naar de zin maken van bezoekers en gasten ontdekt. Vraagstukken als hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen laten genieten van al het moois dat Nederland rijk is, welke beleving bieden we onze gasten en hoe kunnen we hen gastvrij ontvangen, hen laten reflecteren en inspireren.
Ook heb ik mijn passie ontdekt voor de authenticiteit van organisaties. Dan gaat het om vragen als wat is onze missie en visie, wat zijn onze kernwaarden, waar richten we ons op in de toekomst (en waarop dus niet) en welke concrete activiteiten horen daar bij (en juist niet bij).
Mijn voorliefde voor cultuur is me met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan namen mijn ouders me mee naar musea, prachtige kerken en ruïnes. Na mijn studie vrijetijdskunde aan de NHTV in Breda volgde ik een studie kunstgeschiedenis en museologie aan de UvA. Mijn creativiteit neem ik mee in mijn werk en als amateur beeldhouwer.

“Als in een snoepwinkel voor marketing heb ik de positionering en visuele identiteit van het vernieuwde Nederlands Openluchtmuseum ontwikkeld en alle online middelen vernieuwd”

Mijn werkervaring
Voordat ik voor mezelf begon ben ik jarenlang manager marketing, communicatie en fondsenwerving geweest in het Nederlands Openluchtmuseum. Eerst van een klein team dat uitgroeide naar een professioneel team dat zowel beleid, strategie, interne en externe communicatie, fondsenwerving en sponsoring deed. Ook heb ik gewerkt als marketeer in het Tropenmuseum en als publiciteitsmedewerker in Theater Carré. 
Mijn laatste project bij het Nederlands Openluchtmuseum was de vernieuwing van het museum met de komst van de Canon van Nederland. Als in een snoepwinkel voor marketing heb ik de vernieuwde positionering en visuele identiteit van het museum ontwikkeld en alle online middelen vernieuwd. Van een eenmalig museumbezoek naar een dagje uit met trouwe volgelingen, dichter bij de geschiedenis dan ooit.