Sinds 2018 ben ik, Pien Rommens, zelfstandig marketingspecialist en verandercoach. Mijn werk gaat om vragen als wat is onze missie en visie, wat zijn onze kernwaarden, waar richten we ons op in de toekomst (en waarop dus niet). En hoe vertalen we dit met de mensen in de organisatie samen naar concrete resultaten en activiteiten. Als inspirerende persoonlijkheid met een heldere helikopterview ga ik verbindend en doelgericht te werk. Ik heb 20 jaar ervaring als marketingmanager in de culturele sector. Ik heb oog voor wat er al is en zoek met de opdrachtgever naar nieuwe kansen. 

Mijn opdrachten
Op dit moment doe ik opdrachten op het gebied van marketing en meer inkomsten en begeleid ik verandertrajecten. Het gaat bijvoorbeeld om het coachen van een team communicatie zoals bij de Koninklijke Bibliotheek. Of om opdrachten rondom positionering van musea en theatergezelschappen. Of het ondersteunen van verenigingen vanuit de Rabo ClubSupport met leden- en sponsorwerving. In het overzicht van mijn projecten krijg je een concreter idee van de opdrachten waarvoor je me kunt benaderen. 

“Als in een snoepwinkel voor marketing heb ik de positionering en visuele identiteit van het vernieuwde Nederlands Openluchtmuseum ontwikkeld en alle online middelen vernieuwd.”

Mijn werkervaring
Voordat ik voor mezelf begon ben ik jarenlang manager marketing, communicatie en fondsenwerving en sponsoring geweest in het Nederlands Openluchtmuseum. Eerst van een klein team dat uitgroeide naar een professioneel team dat zowel beleid, strategie, interne en externe communicatie, fondsenwerving en sponsoring deed. Ook heb ik gewerkt als marketeer in het Tropenmuseum en als publiciteitsmedewerker in Theater Carré. 
Mijn laatste project bij het Nederlands Openluchtmuseum was de vernieuwing van het museum met de komst van de Canon van Nederland. Als marketingmanager heb ik de vernieuwde positionering en visuele identiteit van het museum ontwikkeld en alle online middelen vernieuwd. Van een eenmalig museumbezoek naar een dagje uit met trouwe volgelingen, dichter bij de geschiedenis dan ooit.
Sinds 2017 ben ik gecertificeerd coach en trainer en mede-eigenaar van Hart & Plek.

“Het gaat steeds om het zoeken naar het authentieke verhaal van wie je bent.” 

Mijn passie
Mijn passie is het beste halen uit mensen en organisaties. In de opdrachten die ik doe, zoek ik naar de authenticiteit van organisaties en de mensen die er werken. Dan gaat het om vragen als wat is onze missie en visie, wat zijn onze kernwaarden, waar richten we ons op in de toekomst (en waarop dus niet). En hoe vertalen we dit samen naar concrete resultaten en activiteiten. Samen, ieder vanuit zijn kwaliteit, functie en rol in de organisatie of vereniging. Ik zoek naar hoe kunnen we de dingen nog beter met elkaar gaan doen.  
Mijn voorliefde voor cultuur is me met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan namen mijn ouders me mee naar musea, kerken en andere culturen. Na mijn studie vrijetijdskunde aan de NHTV in Breda volgde ik een studie kunstgeschiedenis en museologie aan de UvA. In mijn vrije tijd reis ik graag en ga ik naar musea, concerten en ben ik amateur beeldhouwer.